KULINARIA

TORT Z ARBUZA

Najszybszy na świecie, bo na jego wykonanie potrzebujesz aż 15min. Bez pieczenia i stania w kuchni godzinami. Zdrowy, smaczny i niskokaloryczny!

Tort z arbuza zrobiłam sama na urodziny syna, mimo iż mistrzem cukiernictwa nie jestem, ani za tortami nie przepadam. Podczas urodzin jest pełno słodkości, więc dobra opcja na słodkie zdrowe witaminy!  Sezon arbuzowy, więc i koszt niewielki.

Co potrzebujemy?

arbuz (najlepiej bez pestkowy)

śmietana 30, lub 36 albo w wersji light mleko kokosowe, również smaczne i zdrowsze!

cukier puder 2 łyżki

dowolne owoce do dekoracji

 

Przygotowanie:

Z arbuza musimy wykroić kształt biszkoptu. Jego wielkość zależy od wielkości arbuza i naszych upodobań. Następnie odkroić skórke, nadać ładny kształt. Odsączyć ręcznikiem papierowym sok z arbuza. Ubić mleko kokosowe lub śmietanę z cukrem. Nałożyć warstwę śmietany na arbuza i udekorować według własnych upodobań. Chłodzimy w lodówce.

Smacznego!